Postitusi: 114

Sushi ja Nori?

Postitatud: 01-05-2017 20:22

Tere õhtust! :)

Kiirelt asja juurde: tegin täna esimest korda sushit.. ostetud said kõik vajalikud asjad (Prismast MIYARA NORI LEHED). Sushi iseenesest oli hea, kuid see norileht seal ümber oli kuidagi.. nätske? Oskate äkki algajat aidata? :)
Kas asi oli lihtsalt nö halvas tootes ja peaks proovima teisi norilehti?
Postitusi: 2356

Postitatud: 01-05-2017 20:40


Ma küll pole teinud ise ja ei tea sellest midagi, aga küsin lähtuvalt loogilisest mõtlemisest: kas sa hakkasid seda sushit kohe sööma või lasid mingil põhjusel imbuda nagu nt küpsisetordil lased? :D et vb immutasid vedelikud nori liiga läbi.. kui see materjal üldse imab vedelikku, mina ei tea
Postitusi: 114

Postitatud: 01-05-2017 20:42


Saan su mõttest aru :D Ei immutanud.. kohe ikka pugima..aga oligi selline... imelik :D Ma nagu USUN, et asi võis olla teatud selles noris..aga noh, kuna on essa kord teha, siis ei välista ka midagi muud :D
Postitusi: 4670

Postitatud: 01-05-2017 22:11


Üritan ette kujutada nätsket nori ja mulle lõpuks tundub, et niiskusega kokku saades ongi selline... elastne. Või siis nätske. Pole süües süvenenud, kuna sushi on selline ühe ampsu toit.
Postitusi: 5724

Postitatud: 01-05-2017 23:19


Natuke oleneb küll sellest, et mis lehed ostad. Olen ka nätskematega kokku puutunud ja samas mäletan, et esimesel korral tundus mulle endale ka, et oi, nii nätskeks muutusid, samas midagi teistmoodi ei tee ja nüüd enam ei häiri. Igatahes minu lemmikud on need Rimis müüdavad odavamad, kasutan kogu aeg neid. Sama hinnaga on kaks erinevat, aga ühes on 5 lehte ja teises 10. See 10nene pakk on hea.
Postitusi: 6303

Postitatud: 02-05-2017 08:00


Kui riis vesisem on, siis tõmbavad nätskeks.
Postitusi: 2356

Postitatud: 16-05-2017 16:05


Ma ei hakka uut teemat tegema, aga tegin ka täna siis esimest korda sushit ja tekkis ka paar küsimust. Mul vist olid ka need rimi 2.55 vms eur maksvad norilehed, 10tk pakis.

1. Kas mõistlikum on see üks suur ruudukujuline leht pooleks teha ja ühe sushirulli jaoks poolt lehte kasutada?
2. Kas ongi nii, et nuga peab nagu supermega terav olema, sest muidu ei lõika norit läbi? Mul oli praktiliselt uus nuga veel, et ei tohiks nürinud veel olla. Aga lõikamise käigus läks veits katki see sushi.
3. Kas küpsetatud sushirulli ei saa lõigata? :D nori läheb liiga kuivaks? küpsetatud rull läks lõigates kohe täiesti pudruks, prügikastikaubaks. Peaks enne rullid tükkideks lahti lõikama ja siis ahju panema?
4. Keegi siit kasutab mingeid special valmiskastmeid ka sushi tegemisel?
Postitusi: 7867

Postitatud: 16-05-2017 16:22


Alati tervet nori lehte kasutanud ühe rulli tegemiseks. Nuga peab olema hea jah, kui nii terav pole, tee sisselõige otsaga ja sealt lõika edasi. Ma ise pole küpsetatult teinud, kuid olen arvanud ja ise küpsetaks juba lahti lõigatud tükke, mitte tervet rulli. Kastmeid ei kasuta.