Postitusi: 1025

nõgesesupp

Postitatud: 23-04-2012 19:11

Sööte nõgesesuppi või ei? Täna tegin ise selle aasta esimese nõgesesupi, väga hea tuli:) Mõtlesin, et sellega oleks ka hea kaalust alla võtta enne suve, püüan iga nädalavahetus seda nüüd teha:) Kiire, odav ja tervislik:)
Postitusi: 31784

Postitatud: 23-04-2012 19:15


Pane retsept ka
Postitusi: 12747

Postitatud: 23-04-2012 19:15


Sul hea koht, kust nõgeseid korjata? :)
Retsepti ka jagad?
Postitusi: 1025

Postitatud: 23-04-2012 19:18


Tavalised nõgesed, suitsuliha või suitsusinki, tange. Nõgesed pesed tulise veega läbi, hakid peenikesed, mina eelistan suitsusinki, tükeldan selle sisse ja mõned peotäied tange. Kõik korraga keevasse vette, veidi soola ja keeta kuni tangud pehmed. Super hea ja tervislik asi. Midagi lapsepõlvest:) Ja mul maakodu, kust korjasin nõgeseid maja tagant, praegu nad pisikesed ja hästi armsad pisikesed lehekesed jäävad supi sisse:P
Postitusi: 31784

Postitatud: 23-04-2012 19:19


Aitäh. Nõges väga kasulik ka.
Postitusi: 2004

Postitatud: 23-04-2012 19:20


Esimest korda kuulen :D:D
Postitusi: 1025

Postitatud: 23-04-2012 19:22


Jah kasulik on ta küll, palju rauda saab nõgesest. Ja siin ei tohiks midagi olla mis paksuks teeks, liha ei pane ka ju metsikus koguses.. nii et hea toidusoovitus dieedipidajatele ka:D
Postitusi: 12747

Postitatud: 23-04-2012 19:23


Nõges pidavat verd puhastama :P
Leidsin veel ühe retsepti:

Nõgesesupp munaga

Koostis:

500 g nõgeselehti
300 g kartulit
puljongit
1 sl hakitud maitserohelist
80 g õli
maitse järgi soola

Serveerimiseks:
4 keedetud muna
150 g hapukoort

Valmistamine:
Kupata nõgesed.
Keeda puljongis kartulid, lisa hakitud maitseroheline, nõgeselehed, õli ja sool.
Lauale andmisel lisa igasse taldrikusse pool muna ja hapukoort.

Postitusi: 1025

Postitatud: 23-04-2012 19:25


Tsiteeritud:

Nõges pidavat verd puhastama :P
Leidsin veel ühe retsepti:

Nõgesesupp munaga

Koostis:

500 g nõgeselehti
300 g kartulit
puljongit
1 sl hakitud maitserohelist
80 g õli
maitse järgi soola

Serveerimiseks:
4 keedetud muna
150 g hapukoort

Valmistamine:
Kupata nõgesed.
Keeda puljongis kartulid, lisa hakitud maitseroheline, nõgeselehed, õli ja sool.
Lauale andmisel lisa igasse taldrikusse pool muna ja hapukoort.


just, keedetud muna soovitatakse ka taldrikul puruks suruda kahvliga ja nõgesesupi sisse panna. mina isiklikult nii ei söö, aga terve pere küll:D
auu
Postitusi: 691

Postitatud: 23-04-2012 19:25


Peaks proovima.. ei tea,kuidas maitse on?:D
Postitusi: 12250

Postitatud: 23-04-2012 19:26


Minu vanaema teeb ka seda munaga nõgesesuppi!:) Aga tema hakib selle keedumuna kuubikuteks, ja siis lisab seda taldrikusse.:) Väga hea asi igatahes!
X