plx

Postitusi: 4127

ODRAPUDER

Postitatud: 13-04-2009 16:02

Palun odrapudru tegemise õpetust/retsepti
no googlest ei leia (leiab aind beebidele ahjus tehtud odraputru), soovin täiesti tavalist.


tänaan:)
Postitusi: 21314

Postitatud: 13-04-2009 16:07


Kindel ikka, et odratangupuder googlesse kirjutasid?

Sobib suitsuliha, praetud sibulate ja piimaga

1 liiter vett,puljongit vōi ½ liitrit vett ja ½ liitrit piima
1 kl odratangu
soola
1-2 sl vōid

Valmistusviis

Lisa keevale veele või puljongile sool ja rasv, puista sisse tangud ja keeda kaanega kaetud nõus tasasel tulel või ahjus.
Poolpehmeks keenud pudrule lisa kuum piim, seejärel keeda puder tasasel tulel valmis.

***
Kartuli-jahupuder

1 kg kartuleid, 1—2 spl. nisu- või odrajahu
2—3 spl. võid, vett, soola

Kartulid keeta väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks, suruda keeduvees
katki, lisada võis kuumutatud jahu Ja keeta segades läbi. Süüa pekikastme Ja
piimaga.

***

plx
Postitusi: 4127

Postitatud: 13-04-2009 16:38


jah. sain taolised vastused. mina aga soovin seda täitsa tavalist. ei mingeid lihasid ega kartuleid. lihtsalt "paljast" odraputru.
plx
Postitusi: 4127

Postitatud: 13-04-2009 16:39


aa... ma vaatan, et sa oled valesti aru saanud. mitte odraTANGUpuder, vaid ODRAPUDER, mis on hoopis midagi muud.
Postitusi: 400

Postitatud: 13-04-2009 16:44


emmm..ei teagi ühtegi :S
Postitusi: 1312

Postitatud: 13-04-2009 16:46


Tsiteeritud:

aa... ma vaatan, et sa oled valesti aru saanud. mitte odraTANGUpuder, vaid ODRAPUDER, mis on hoopis midagi muud.


ma arvan, et saadi ikka õigesti aru.. odratangudeks nimetatakse kooritud ja töödeldud otra, niiet põhimõte sama;)
Postitusi: 21314

Postitatud: 13-04-2009 16:50


Odratang

Tangud saadakse kruupide purustamisel, peamiselt sihiga kiirendada pehmenemist,
kuid ka kasutusvõimaluste laiendamiseks. Valmistatakse lisaks odrale ja kaerale ka nisust.

Eestis on saada kahte sorti odratange: peenema jahvatusega odratange ja jämedama jahvatusega Lõuna-Eesti tange. Viimast kasutatakse nt mulgipudru valmistamisel.

***
Odrajahu

Odrajahu on rikas väärtuslike valkude poolest ja sisaldab palju asendamatuid aminohappeid lüsiini ja trüptofaani. Odrakruubid sisaldavad keskmiselt 1-1,5% rasva, 76,8% süsivesikuid, 8,5% valke lisaks veel ka kaltsiumi, fosforit ja rauda.

Odrakruup

Hulled barley - eemaldatud vaid väline kest. Tervislikum variant. Pearl barley - veidi enam lihvitud kruup. Populaarsem, sest küpseb kiiremini.

Odratang

Eestis on saada kahte sorti odratange: peenema jahvatusega odratange ja jämedama jahvatusega Lõuna-Eesti tange. Viimast kasutatakse nt mulgipudru valmistamisel.

****

http://nammy.pbwiki.com/Oder

http://www.toidutare.ee/termin.php?id=169
plx
Postitusi: 4127

Postitatud: 13-04-2009 17:43


jah. leidsin juba selle, mida vajasin. odratangudel, -jahudel teen ise ka vahet. aga tore, et tegevust leidsid


aga sain igatahes pudru just valmis. retsepti sain odrajahu pakendi pealt.
superhea puder oli:)
Postitusi: 28174

Postitatud: 13-04-2009 18:37


Tangupuder ahjus tehtud, midagi paremat annab leida(putrudest).
Postitusi: 20204

Postitatud: 15-04-2009 14:53


Kunagi vanaema tegi, väga hea oli. Peaks ka proovima, nii isu tuli peale praegu :D
Postitusi: 587

Postitatud: 15-04-2009 17:28


lisa kuumsuitsuliha ja röstitudmetsapähklid juurde ennem lõppu ja jäta hauduma mõneks ajaks . muidugi tuleb liha ikka eraldi pannil pruunistada ennem kui lisad :)
X