Postitusi: 4758

Paprika

Postitatud: 26-10-2008 17:02

Mida teha paprikast ?
Kodus muudkui seisab, ei oska mujal kasutada, kui hakkliha-makaronivormis.
Postitusi: 23565

Postitatud: 26-10-2008 17:18


Letsho

4 kg küpseid tomateid
3 sl soola
5 sl suhkrut
1 kg porgandeid
1 kg paprikat
2 sibulat
2 sl veiniäädikat
0,5 kl toiduõli


Valmistusviis
1. Koori tomatid.
2. Pane tomatid, sool ja suhkur potti ning keeda 40 min.
3. Tee porgandid ribadeks.
4. Puhasta paprikad seemnetest ja tee ribadeks.
5. Peenesta sibul.
6. Pane porgandid, paprika ja sibul tomatisegu hulka ja keeda 40min.
7. Lisa segule veiniäädikas ja toiduõli ja keeda 30 min.
8. Pane kuumalt purki.

Välja tuleb 3 l letshot.
Postitusi: 5988

Postitatud: 26-10-2008 17:18


Me teame jah, et punktid on elu, aga sa võid lihtsalt lingi talle ka anda, mitte siin mingeid retsepte pommitada, mida ta arvatavasti niikuinii ei kasuta.
Postitusi: 23565

Postitatud: 26-10-2008 17:20


Tsiteeritud:

Me teame jah, et punktid on elu, aga sa võid lihtsalt lingi talle ka anda, mitte siin mingeid retsepte pommitada, mida ta arvatavasti niikuinii ei kasuta.


kui punktid mu elu oleks siis ei oleks mul neid niipalju kui on
Postitusi: 4758

Postitatud: 26-10-2008 17:21


Tsiteeritud:

Me teame jah, et punktid on elu, aga sa võid lihtsalt lingi talle ka anda, mitte siin mingeid retsepte pommitada, mida ta arvatavasti niikuinii ei kasuta.

Olen nõus! Et letshot ma ise nagu nii tegema ei hakka juu. Et ikka reaalselt kasutatavaid ettepanekuid ja retsepte! ;)
Postitusi: 1340

Postitatud: 26-10-2008 17:24


Röstida võib ka. Kui gaasipliit siis otse leegis, kui ei, siis ahjus kõige kõrgemal kuumusel kuni koor mustaks tõmbub. Sobib igale poole lisandiks, seda toore paprika maitset ka pole enam.
Postitusi: 1236

Postitatud: 26-10-2008 17:36


Puhasta paprika seemnetest. Lõika paprika umbes 5-6 sektoriks ning pane ahjuplaadile. Piserda peale või pintselda õliga, maitsesta soolaga.
Grilli ahjus 220 °C juures, kuni viljad saavad ilusa värvi. Grillida võid ka õuegrillil.

Ahjupaprika salat

Valmistusained
2 kollast paprikat
1 punane paprika
3 sl oliivõli
3 küüslauguküünt
Ŋ tshillikauna
15 tk musti kivideta oliive
soola
musta pipart
värsket tüümiani
värsket basiilikut

Valmistusviis
1. Puhasta paprikad, tükelda sõrmesuurusteks viiludeks.
2. Koori küüslauk, haki peeneks.
3. Puhasta tshillikaun seemnetest ja tükelda.
4. Sega kõik oliivõliga ja pane ahjuvormi.
5. Maitsesta soola ja pipraga, haki lisaks ürte. Kata vorm fooliumiga.
6. Küpseta 175°C 50�60 minutit. Lase jahtuda.
7. Naudi ürtide ja pika saiaga.

Postitatud: 26-10-2008 17:40


salatitesse, ahjutoitudesse, pastaroogadesse, võileivale. Muidugi, mina sööks selle niisama ära:p
Postitusi: 40289

Postitatud: 26-10-2008 17:42


Mina teen nii:
lõikan sardelli pikkupidi pooleks, nii, et natuke jääb kinni ja siis teen ta nagu lahti ja panen ahjuplaadile
peale panen konservananassi lõigu
siis paprika viilu
ja siis riivjuustu
lõpuks küpsetan ahjus
Postitusi: 776

Postitatud: 26-10-2008 17:46


mm pane pabrika marinaadi .. talvel hea võtta purgist ja pizzale panna et ei peaks poodi külastama siis ju kui isu peal :)
Postitusi: 15746

Postitatud: 26-10-2008 17:55


pizzat, sinna saab ikka paprikat mõnuga ära kasutatud ja täidetud paprika on ka hästi hea :)
X