VÕITJA! VÕIDA OSALUS! BUDUAARI GURMEEKOOL Rae Meiereis: Eesti 100!
Fotod: Rae Meierei, Liviko, Tartu Mill

Seltskondlik kokkamisüritus Buduaari gurmeekool leiab taas aset! Seekord anname au Eesti Vabariigile ja keskendume eestimaisele päritolule, nendele roogadele ja joogikooslustele, mida uhkusega EV 100 juubeli puhuks lauale pakkuda.  

6. detsembril algusega kell 14.00 koguneme koos sõpradega kolmeks tunniks uude lummavasse restorani Rae Meierei, kus meid ootavad oma ala tippudest kokad Dmitri Rooz ja Mihkel Kalbus

Meie üritusega ühinesid seekord kaks eestimaist ja pika ajalooga tuntud ning hinnatud ettevõtet Tartu Mill ja Liviko.  

Rae Meiereis hakkame kokkade ja kokteilimeistri abiga valmistama moodsas võtmes eestimaiseid sööke ja jooke. Naudime seltskonda, interjööri ja valminud toitude ja jookide maitsekooslusi. 

Kui sa soovid koos kaaslasega meiega ühineda, siis pane oma õnn proovile. Vasta esmalt allolevale küsimustikule ainuõigete vastustega, mille osas leiad infot aktiivlinkidele klikates. Täida ainult meile nähaolevad kontaktväljad ja jää ootama 4. detsembrit, kas loosijumal valis sind oma soosikuks.

Lugejate soovil anname võimaluse ka neljal gurmeehingega inimesel meiega piletiostu teel ühineda. 

Võitjateks osutusid Helerin ja Barbara ja nende kaaslased!

Rae Meierei osas on tegemist muljetavaldavalt kauni interjööri ja unikaalse industriaalse kontseptsiooniga Tallinna Vanalinnas asuva 350-kohalise restorani ja juustutehasega. 

Meie kokad on:  

Eesti Maitsete Saatkonna saadik Mihkel Kalbus ning Eesti gastronoomiamaailma täielik tipp Dmitri Rooz, keda on tunnustatud lugematute auhindade ja preemiatega nii Eestis kui ka ülemaailmselt. Näiteks osales Rooz hiljuti kokkade olümpiaks nimetatud maineka Bocuse d’Or võistluse finaalis.  

Meie toiduained on: 

Tartu Mill’i eestimaised jahud ja jahutooted, mis on pakendatud EV100 sünnipäeva puhul uude pidulikku pakendisse. Hoolikalt valitud farmidest pärit lihad ja köögiviljad, Rae Meierei enda juustutehase juustud. 

Meie joogikoosluste eest hoolitseb Liviko: 

Liviko on juba üle aastasaja seisnud selle eest, et Eestimaal ükski pidu pidamata ei jääks. Meie Vabariigi 100. aasta sünnipäeva vääriliseks on nad välja andnud eritooted: Viru Valge Rukkilille peenviin, 100. aasta juubeli puhul on uue kuue saanud liköör Vana Tallinn 100. Leia nende toodete osas retseptid Liviko joogikultuur lehelt. Kaasatud on ka Eesti esimene käsitöödžinn Crafters. 

Küsimustik

Rae Meierei üheks osaks on ka kaasaegne ja viimaseid tehnoloogiaid kasutav...
kalatehas
jäätisetehas
juustutehas
Millise nimetusega Tartu Milli tooted on suurima turuosaga Eestis?
Kamad
Kalew jahud
Ökotooted
Mis on kokteili nimeks, mis sisaldab 4 cl Vana Tallinnat, 2 cl laimimahla, mullivett?
Vana Tallinn Collins
Vana Tallinn Signature Serve
Vana Tallinn Shot
Millise vastuse osas me luiskame, kui me väidame, et Rae Meiereis...
töötab 70-liikmeline kollektiiv
restoranis on 80 kohta
majas kõnnivad ringi päris kitsekesed - Hando ja Kristjan
Viru Valge Rukkilille peenviina hõrgu ja õrna lillelise maitsenüansi annab...
viinale lisatud rukkilille destillaat
viinale lisatud rukkileivapuru
viinale lisatud rukkisiirup
Mis aastal alustas Tartus jahu tootmist Georg Riik, kes oli Tartu Mill’i eelkäija?
1905
1885
1705