UUS SAIAVORM: Brioche viinamarjadega
Foto: Jamie aastaraamat

Vana hea perenaiste klassika kodus seisma jäänud saiatükkidega on saanud Jamie ajakirja aastaraamatus uue kuue.

Tavalise saia asemel on kasutatud brioche'i, mis on võrreldes tavalise saiaga magusam ja tihkem, sest Prantsusmaalt Normandiast pärit brioche’i tainas sisaldab rohkelt võid ja mune. Sina võid kasutada saia, kringlit, stritslit - mis kodus parasjagu olemas on!

 

BRIOCHE VIINAMARJADEGA
Kaheksale

100 g viinamarju
2 klementiini riivitud koor ja mahl
400 g brioche’i, viilutatud
70 g pehmet võid
150 g marmelaadi
260 ml rasvast piima
100 ml vahukoort
50 g rafineerimata peeneteralist küpsetussuhkrut
3 muna
1 vanillikauna seemned
1 tl jahvatatud nelki
1 sl Demerara suhkrut

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega viinamarjad potis riivitud klementiinikoore ja -mahlaga, kuumuta keemiseni ja pane kõrvale.

2. Määri brioche’ile võid ja marmelaadi, lõika kolmnurkadeks.

3. Klopi piim kausis vahukoore, suhkru, munade, vanilliseemnete ja nelgiga hästi läbi. Lao brioche ja viinamarjad kihiti ahjuvormi. Nirista peale kooresegu, puista peale Demerara suhkrut ja küpseta ahjus 20 minutit.

Ühe portsjoni toiteväärtus: 516 kcal, 23,6 g rasvu (12 g küllastunud rasvhappeid), 8,7 g valke, 69,9 g süsivesikuid, 50,2 g suhkruid

JAMIE AASTARAAMATUS 365 RETSEPTI! Aastaraamatut saad hinnaga 9,95 € tellida SIITosta Buduaari kontorist (Põhja pst 21c, Tallinn) või igast raamatupoest ja supermarketist. Saad endale kööki aasta jagu inspiratsiooni - selles 365 retseptist koosnevas trükises on retsepte igaks argi- ja pidupäevaks.  

Jamie aastaraamatu iga retsepti juures on ära toodud ühe portsjoni toiteväärtus. TELLIMA