Ingveri-apelsini hapukapsas
Foto: Urmas Kamdron

Jõulutuled ja lumesadu on vaikselt juba pühademeeleolu loonud ning argipäevade toidulaualegi on aina enam jõudmas traditsioonilisi jõulutoite. Buduaari talvises gurmeekoolis avaldas Imre Kose meile eriliselt heade hapukapsaste saladuse, mille varju jäid kõik varasemad pühadelaua kapsalised.

Taasavaldame imelise jõulukapsa retsepti, mida õpetas meile aastal 2013 gurmeekooli raames Imre Kose. Võrratu maitse ja teeme ise ning tehke teiegi!

 

Hapukapsad Imre Kose moodi

500 g hapukapsast
1 dl toiduõli
2 spl riivitud ingverimahla
1 apelsini riivitud koor
2 apelsini pressitud mahla ja vett
3 spl mett või siirupit
8 cl Cointreau likööri
soola


- Passeeri paksu põhjaga kastrulis keskmisel kuumusel hapukapsas õliga.
- Lisa ingverimahl, apelsinikoor ja -mahl ning siirup.
- Sega hästi läbi ja jäta vaiksel tulel hauduma.
- Lisa vett vastavalt vajadusele, et vältida põhjakõrbemist.
- Hauta, kuni kapsas on pehme ja värvuselt kuldne.
- Maitsesta soovi korral lõpuks tsitruselikööri ja soolaga.

Ilusat advendiaega ja meeldivat kokkamist!

Krista Maldur