BUDUAARI MEREGURMEE VOL4: Tuunikalasteik salatipadjal
Fotod: Urmas Kamdron

Värskeimast värkemad krabid, ahvenafileed, sinimerekarbid, tuunikalasteigid, austrid ning tunnustatud peakokk. Kuidas tundub? Lisaks koos sommeljeekoolitusega šampanjad, veinid ja legendaarsed džinnid. Meile tundus, et enam paremini ei saakski Buduaari gurmeekooli aasta viimast maitseüritust läbi viia. Olime oodatud arvatavasti Eesti suurimat kala- ja mereannivalikut pakkuvasse The Seafood Bar Tallinn restorani, et eelpool nimetatud roogi valmistama õppida ja neid üheskoos ka nautida. 

Kolme roa retseptid oleme juba avaldanud ning meie meregurmee järgmiseks retseptiks oli värksusest ja õrnusest pakatav tuunikalasteik, serveerituna suurepärase salatilisaga. Kuna tuunikala on parim poolküpsenuna, siis hoidsime silma peal, et see õigel hetkel grillilt taldrikule tõsta. Õnnestus! Maitseüllatust pakkus ka esmalt tavapärasena tunduv salat, mis osutus tänu ka veidi eksootilisemale Mizuna salati ja salatikastme maitsestusele ülimalt maitsvaks. Täname meie peakokka Dmitri Fomenkot.

TUUNIKALASTEIK SALATIPADJAL

250 g tuunikala
30 g rukolat

30 g Mizuna salatit
30 g lambsalatit
30 g tammelehti

Salatikaste:

20 ml oliivõli
0,5 tl misopastat
0,3 tl wasabi't

Lõika tuunikalast steigid ning maitsesta soola ja pipraga. Grilli steigid. Rebi salatilehed tükkideks ja valmista õli baasil salatikaste oliiviõlist, misopastast ja wasabi'st. 

  

JOOGISOOVITUS: BRANCOTT ESTATE Marlborough Pinot Noir 

Viinamarjasort: Pinot Noir 100%

Kaunis rubiinpunane, meeldivalt marjane, tunda kooslust kirsist ja maasikast ning kerget vürtsikust.

Maitselt pehme marjase tanniiniga, kerge ja peenekoeline, tunda kirssi, marju, ürte ja vürtse. Vein ei ole laagerdunud tammevaadis.

Täname:  

 

Krista Maldur