BUDUAARI GURMEEKOOL EV 100 MAITSEID VOL5: Tartalett pohlade ja ricotta'ga
Fotod: Maksim Toome

Aasta lõpul toimus Buduaari gurmeekooli üritus, mille juhtivaks teemaks olid Eesti Vabariigi juubelilaua road ja pidujoogid. Toitude valmistamisel saime ka ise osaleda, aga peamise töö tegid siiski ära meie võõrustajad, Rae Meierei kokad ja kokteilimeistrid. Maitseid rikastasid koostööpartnerid Liviko ja Tartu Mill. Valmis viis erinevat toidu- ja maitsekooslust ning siinkohal avaldame neist viienda. 

Eelmised juubelilaua hõrgutised olid: KODUNE SAI, BURRATA JA KANEELIMESI KARTULIRÖST STRACCIATELLA JA KAAVIARIGA *KUKESEENE-KÕRVITSA-CAPPUCCINO *TATROTTO

TARTALETT POHLADE JA RICOTTA'GA

Taigen:

250 g tumedat suhkrusiirupit 

170 g suhkrut

1 pakk piparkoogimaitseainet 

250 g võid

2 muna

600 g Tartu Mill Kalew nisujahu

2 tl soodat

Kate:

200 g vahukoort

400 g Rae Meierei ricotta't

4 spl suhkrut

100 g Tartu Mill kamajahu

200 g pohli

4 spl vahtrasiirupit

sidruntüümiani

Valmistamine:

Kuumuta potis siirup koos suhkru ja piparkoogimaitseainega keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või. Sega seni, kuni või on sulanud. Seejärel lase veidi jahtuda ja klopi juurde munad. Sega sooda jahuga ja lisa segades siirupisegule. Sõtku tainas läbi, paki toidukilesse ja hoia üleöö külmikus.

Rulli taigen jahusel laual õhukeseks ja vooderda sellega vormid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 6-9 minutit. Vahusta katte jaoks vahukoor koos juustu ja suhkruga. Lisa veidi kamajahu ja teised maitseained. Serveeri taignakorvikestes. Kaunista pohladega. 

Meie pidulaua kokteilid loodi Liviko Eesti Vabariigi juubeliks valminud legendaarsete jookide Viru Valge ja Vana Tallinna eritoodetest. Sajandale sünnipäevale pühendatud Liviko eritooteid valmistatakse piiratud koguses. Vaata lisa Peokultuur lehelt.

Kokteilisoovitus: GreipEst


Külalisi ühendas lisaks gurmeehingele ka muusika. Muusikagurmeega tegelevad igapäevaselt Arop ehk endine Suur Papa Uku, The Jingles rõõmsameelse pundi poisid Hain ja Rauno, Päris Anny ansamblist Annely, kunagise menubändi Vanilla Ninja Katrin ning Carola Madise ellu kuulub muusika tänu oma isale. Oma seltskonda pakkusid meile maitsetemaailmaga igapäevaselt seotud Livikost Liisi ja Balbiino naised Helena ja Enel, veebimängu gurmeehingedest võitjad ja Buduaari töökas esindus Krista, Marge, Kaidi, Triin, Jaanika ning sõbrad Signe, Maarja. Täname Rae Meierei meeskonda - Urmas Luik, kokad Dmitri Rooz, Mihkel Kalbus, Viktor Jelissejev ning profid kokteilimeistrid Sergei Trofimov, Martin Jaska ja Marko Laan.

Palju maitsvaid elamusi ja tujuküllast juubelipäeva!