B-TEEN JA BALBIINO GURMEEKOOL vol2: Hakkliha-köögiviljapitsa
Fotod: Toni Läänsalu

Ühel kenal novembri laupäeval käis Buduaar Teen oma armsate, rõõmsate, särasilmsete ajakirja lugejatega koos kokkamas. Kokakooli köögiks sai Family 22 pererestoran, juhendajaks sealne peakokk Roman Sokalski ja tema valikuteks said Balbiino laiast valikust nii taignad, jäätised kui tervislikud köögiviljad. Valmisid nii soolased laste lemmikud kui ka magusad hõrgutised. Kogu retseptivalik on avaldatud Buduaar Teen talvises ajakirjanumbris ja siin veebis retseptide kaupa. Järgmise toiduna pakume teile maitsva pitsa tegemise õpetuse. 

HAKKLIHA-KÖÖGIVILJAPITSA

• 500 g Härmavilja kodust pärmi-lehttaigent

• 400 g Härmavilja köögiviljadega pannirooga

• 500 g kodust hakkliha

• 1 sibul

• 300 g riivitud Eesti juustu

• ketšupit

Koori ja haki sibul. Prae hakkliha koos sibulaga läbi. Rulli taigen lahti ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri pealt ketšupiga. Sega praetud hakkliha köögiviljadega läbi ja tõsta segu taignale. Küpseta 20-30 minutit, seejärel puista peale riivitud juust ning küpseta veel 10-15 minutit.

Häid pitsaelamusi!

Balbiino Härmavilja kodulehelt leidsime asjalikud teadmised, mida soovime ka teiega jagada. 

KAS TEADSID, ET…

… külmutatud köögiviljad võivad olla isegi rikkalikum vitamiiniallikas kui värsked viljad, sest ajakulu saagikoristusest külmutamiseni on viidud miinimumini.

… värskete köögiviljade kättesaadavus sõltub paraku meie laiuskraadil hooajast. Talvisel ja kevadisel ajal võib müügilolevate värskete köögiviljade kvaliteet olla madalam, kuid hind kõrgem. Seevastu külmutatud köögiviljad on aasta läbi saadaval ja stabiilse kvaliteedi ning hinnaga.

… külmutatud köögivilju ei ole vaja koorida ega hakkida, seega säästab nende kasutamine energiat ja aega.

… värsked köögiviljad korjatakse sageli ära poolküpsena. Külmutatud köögiviljad on aga enne külmutamist saavutanud oma täiusliku küpsusastme.