Tundub, et käes on aeg, et pakkida kokku nii bikiinid kui sandaalid ning vahetada koduaias susisenud grillid tubaste pliitide ja ahjude vastu. Otsida välja kummikud, et minna seenele, või vihmavari, et minna mõnda eeskujuliku valikuga toidupoodi ning ise kokata ja uusi maitseid avastada, mis pakuks kehale ja hingele nii kergust kui maitseelamust. 

Kergusest lähtuvalt mõtlesime, et viime läbi ühe toreda tervislike aasiapäraste toitude retseptivõistluse. Kala, kana, seened, riis ning köögiviljad ja supilised, mis kõik on meie kõhule kerged vastu võtta. Veel sooviksime teie ideid läbi retseptide jagada ka selles osas, et lisame ülesannete hulka tingimuse: ootame ideid, kuidas Eesti köök kohtub Jaapani maitsetega, kuid ka häid originaalseid Jaapani toite.

Auhinnatud saavad need 5 kokahingega osalejat, kes on kasutanud ka vähemalt üht koostisosa, mis kuulub Japanese Choice tootevaliku hulka. Jaapani toit aga seepärast, et hooajaline fakt: sügis ja seened sobivad Jaapani köögiga imehästi ja samuti köögiviljad, mis on praegu värskeimast värskemad ning keha ja maitsemeel igatseb väikest vaheldust tavapärase suvemenüü asemel. 

Kasutada võib nii Japanese Choice maitsestajaid kui ka põhikoostisaineid. 

AUHINDADEKS ON: 

Japanese CHOICE

*Sushi-riis, 500 g

*Sushi sojakaste, 200 ml

*Sushi-äädikas, 200 ml

*Sushi marineeritud ingver, 110 g

*Sushi norilehed, 14 g

*Wasabi-pulber, 35 g

Lisaks: 

Sushi-matt ja pulgad retseptiga

Auhinnad jagunevad nii: 

1. Kõige toredamini põhjendatud toiduretsept. Žürii valikul

2. Kõige ilusamini serveeritud toit. Žürii valikul

3., 4., 5.  kõige kõrgema keskmise hindega saanud roogade autoritele kuulub rikkalik Japanese Choice kingikott

 

Lisa oma retsept koos pildiga, milles on kasutatud vähemalt üht Japanese Choice valikusse kuuluvat toodet, lisa siia retseptivõistlusele retsept ja toidust pilt. Selleks logi sisse oma olemasoleva kasutajanimega või alles loo see endale SIIT. Ole hea ja täida võistlusel osalemisel ka teistele peidus olev väli oma kontaktandmetega, et me saaks sinuga kingituste üleandmise osas ühendust võtta.

Retseptivõistlus kestab kuni 9. septembrini.

Auhinna saajad valitud! Me täname teid kes te kõik osalesite ja esikolmik on lugejate lemmikuna valitud ning kaks lisa võitu läheb:  

Pirrumets ja "Riisipallid ja kõrvetatud lõhe" retseptile suurepärase riisivalmistamise idee eest.

RootsiJansa ja "Pankos paneeritud vürtsikad krevetid" retsept aga tõid naeratuse suule, sest et kodukööki on toodud jaapanlaste riivsaia panko maitse.

Esikolmik oli põhjusega võidukas ja maitsekotikesed saavad ka meie lugejate lemmikud

kaidl "Ahjuribid Sweet Chilli ja sojakastmega"

Gurmaahurmaa "Sojamarinaadis notsu sojakapsaga"

kukunukuke "Pangaasiuse filee soja-wasaabi marinaadis"

Buduaar võtab võitjatega ühendust!

 

Parimad retseptid avaldatakse ka Thai Choice Facebooki lehel aadressil https://www.facebook.com/tceesti/

Kahtlusel, et tegemist ei ole originaalfotoga, jätame endale õiguse auhinda mitte üle anda. 

Võistlusgalerii

kaidl

Ahjuribid Sweet Chilli ja sojakastmega


4.27

Kuna sügis hiilib juba vaikselt lähemale, siis sobivad ahjuribid õhtusöögiks ideaalselt. Samas toitev, aga kergelt valmistatav roog. Ja mis põhiline, maitseb nii suurtele kui väikestele pereliikmetele. Kasutasin 1kg searibisid. Määrisin need kokku lihamaitseainega, seejärel valmistasin marinaadi. Marinaadis kasutasin ainult Japanese Choice sojakastet ning Thai Choice Sweet Chilli kastet. Segasin need omavahel kokku ja marinaad valmis. Koostisosi panin aga silma järgi, et saaks kenasti ribid kaetud. Pole vaja lisada ei soola ega pipart. Kallasin ribidele ning lasin toasoojas maitsestuda umbes 20 minutit. Ahjus küpsetasin umbes 200C juures 35 minutit. Kõrvale sobib hästi koorene kukeseenekaste ja ahjukartulid. Head isu!

Hääletatud 111 korda

Gurmaahurmaa

Sojamarinaadis notsu sojakapsaga


4.05

Minu toit talvisema aja roog aga ongi just ka selisesse tormisesse sügisilma hea. Kõik on puha soe ja sojane. Marineerisin seakaelakarbonaadi viilud järgmises segus; sojakaste, natuke laimimahla, veiniäädikat ja natuke suhkurt. Puistasin juurde ka seemnetesegu. Piisab 30 minutist. Grillisin lihapalad grillpannil ja jätsin veidikeseks ajaks fooliumi alla järelküpsema. Salatiks viilutatud värske kapsa ja kuumutaisn sojakastmega läbi. Serveerisin riisiga, millele valasin peale lihamarinaadi.

Hääletatud 95 korda

kukunukuke

Pangaasiuse filee soja-wassaabi marinaadis


3.92

Mõnusalt vürtsikas ja samas tervislik roog sügisõhtusse. Võtsin 2 suuremat pangaasiuse fileed, segasin kausis kokku Japanese Choice Sushi Soja kastme ja Japanese Choice wasaabi pasta, juurde hakkisin väikese peotäie värsket koriandrit, mis on Jaapani köögis laialdaselt kasutusel. Kala fileed jätsin marinaadi seisma kuni valmistasin juurde sparglid prosciutto singiga ning wasaabi majoneesi. Spargleid keetsin soolases keevas vees ca 8 minuti, mis järel asetasin ahjuplaadile neljased spargli pundid ja keerasin iga pundi ümber ühe viilu prosciutto sinki. Eelkuumutatud ahjus grillisin spargleid umbes 5 min, 200 kraadi juures, seni kuni sink on kergelt pruunikaks ja krõbedaks läinud. Wasaabi majoneesiks segasin kokku majoneesi ja Japanese Choice wasaabi pasta. Kala praadimiseks ajasin pannil kuumaks tüki võid ja lisasin küüslaugu ning fileed. Keskmisel kuumusel kulus fileede valmimiseks umbes 10 min. Kala jaoks: 2 suuremat pangaasiuse fileed 0,5 dl Japanese Choice soja kastet 1/2 teelusikat Japanese Choice wassaabi pastat 1/2 sidruni mahl Praadimiseks 2 peeneks hakitud küüslauguküünt ja üks suurem tükk Saarema võid soolakristallidega. Sparglite jaoks: Üks punt spargleid Üks pakk prosciutto singi viile Näpu täis soola Wassaabi Majoneesi jaoks: 110 g majoneesi 1 teelusikas Japanese Choice wassaabi pastat

Hääletatud 63 korda

Taive

Krevetid riisipaberis ehk kevadrullid


3.75

Sisu: valasin kausikesse Japanese Choice sojakastet ja sweet chilli kastet ning sutsuke wasabipulbrit. Viilutasin juustunoaga ära värkse kurgi ja porgandi. Lõikasin veel omakorda neist õhukesed ribad. Panin kastmetesse marineeruma. Puhastasin toored krevetid ja praadisin kergelt kuumas õlis koos küüslauguga kuni nad muutusid kenadeks roosadeks. Leotasin u 1 minut igat riispaberi lehte külmas vees ja täitsin eeloleva sisuga. Lihtne ja hea.

Hääletatud 111 korda

Pirrumets

Riisipallid ja kõrvetatud lõhe


3.53

Riisipallideks: Sushi riisi, kukeseeni, sibulat, praadimiseks seesamiõli. Keeda riis pakendil oleva juhise järgi ja lisa riisile riisiäädikat ja veidi suhkrut. Tükelda sibul ja seened ja prae nad seesamiõlis läbi. Sega kokku sushiriisiga ja vormi u 3 cm läbimõõduga pallid. Lisa kastruli põhjale seesamiõli ja fritti riisipallid kuumas õlis läbi. Lõhe: Lõika lõhe kuubikuteks ja marineeri sakes ja purustatud norilehtedes u 20 minutit. Prae grillpannil läbi ja naudi sojakastmega.

Hääletatud 76 korda

Panterester

Sushitort lõhega


3.45

2 nori lehte sushiriisi 250 g Japanese Choice sushi riisi Lõhekala 200 g 1 avogaado, 2 väikest kurki, 1 laim, 1 tšillikaun Marineerisin lõhekala fileetükid soja kastme, laimimahla, hakitud tšillikauna tükkidega. Umbes 30 minutit. Keetsin sushiriisi ja lasin jahtuda. Asetasin suhimatile norilehe siis katsin sushiriisi kihiga. Riisi peale panin avogaadoribad ja õhukesed kurgiribad ja lõhekala. Katsin järgmise kihiga. Serveerisin Japanese Choice sojakastmega.

Hääletatud 60 korda

Erabisnes

Uramaki tuunikalaga


3.21

Vaja läheb: sushiriisi, suhkurt, riisäädikat, seesamiseemneid. Nori lehti, tuunikala vees konservi, tšillipulbrit, värsket kurki, toorjuustu. Pestud riisi keeda umbes 10 minutit, seejärel lisa riisile riisiäädikas, suhkur ja soe vesi. Lase haududes jahtuda. Sega kokku tuunikala ja toorjuust ning maitsesta tšillipipra maitseainega. Pane sushimatile toidukile ja seejärel riisikiht ja kõige alla ikka seesamiseemned. Aseta seejärel norileht ja määri tuunikalasegu horisontaalselt norilehe äärele peale. Lisa veel viilutatud kurgiribad ja rulli tihkelt kokku. Söö nagu ikka sojakastme ja wasabiga.

Hääletatud 67 korda

RootsiJansa

Pankos paneeritud vürtsikad krevetid


3.20

Olen avastanud poodidest jaapanipärase riivsaia mille nimi on Panko. Sellega on imehea anda vürtsikatele krevettidele krõbe lisa. Praadisin krevette kerges õlis tšillipiprakauna tükkide ja küüslauguga läbi. Lõin 1 muna kausis lahti ja kastsin krevetid munasse ja seejärel panko helvestesse. Frittisin pannil olevas õlis krevetid läbi ja serveerisin sojakastme ja magusa tsillikastmega.

Hääletatud 59 korda

Selleks et lisada, pead olema sisse logitud!