Sügistalv on aeg, kus inimesed muutuvad tubasemaks ja toidud muutuvad soojemaks. Tore on pere ja sõpradega koos nautida hõrke ja toekamaid panniroogi ja hautisi, mida sel aastaajal hing rohkem ihaldama hakkab. Seepärast kuulutamegi koostöös Prantsuse brändi Pyrex maaletooja ETC Koduga välja maitsva retseptivõistluse, mille auhinnad panevad iga kokkaja silmad särama. 

Kallid kokahinged, arvestage, et tänasest kahe nädala jooksul ei lähe ükski teie pannil valminud roog enne sööjate lauale, kui olete temast ilusa foto klõpsanud, sest võita on palju ja paljudel. Pyrex kvaliteetsed köögitarvikud ja pannid on väga ihaldusväärsed abilised sulle sinu köögitoimetustel ning ka oma välimuselt tõelised kaunitarid. Veendu ise SIIT artiklist. 

Lisa meie võistlusele oma maitsva panniroa, hautise või hõrgu kastme retsept koos toidupildiga. Kuna Pyrex on Prantsuse bränd ja Prantsuse köök on eelkõige tuntud oma peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitude poolest, siis võiks ka retseptides tunda olla Prantsuse hõngu. Viimane ei ole küll kohustuslik, aga annab eelise ühe eriauhinna võiduks.

Meie valvas IT-tiim tunneb ära originaalpildi ja internetist laenatud fotod ei kvalifitseeru auhindade jagamistel. Kui oled toidublogija, siis lisa ka oma blogi allikas. 

Osavõtuks logi oma kasutajanimega sisse, lisa oma retsept ja pilt valminud toidust. Kui sa veel ei ole kasutaja, siis saad end registreerida SIIN

Avame ka hääletuse väljad, et lugejad saaksid oma lemmikule hääle anda. 

Anname välja 4 auhinda:

Peaauhind: Kõige isuäratavam retsept

Eriauhinnad:

Kõige lihtsam retsept

Prantsusehõnguline retsept

Võitjad valib välja Buduaari ja ETC Kodu inimestest koosnev žürii.

Lugeja lemmikretsept: Kõige kõrgema punktisumma saanud retsept

Võitja selgub hääletuse teel.

Peaauhinnaks Pyrexi unelmate kokkaja komplekt:

- Pyrexi uus Gusto+ sarja pann ja kastmepott kaanega

- Mõnusate valamistiladega kuumuskindel keraamiline Vintage kauss toidu valmistamiseks või serveerimiseks

- Borosilikaatklaasist ahjuvorm kaanega toidu valmistamiseks ja tervislikuks säilitamiseks külmkapis


Lugeja lemmiku ja eriauhinna saanud retseptide saatjad saavad kingituseks Pyrexi Gusto+ sarja panni.

Võistlus kestab kaks nädalat ja võitjad selguvad 15. novembril. 

Uusi Pyrexi eksklusiivseid Gusto+ panne on novembris võimalik soetada kampaaniahindadega kõikidest Selveri keti poodidest üle Eesti, paljudest Coopi keti poodidest, Saaremaa Kaubamajast, Keila Rõõmu Kaubamajast, Tallinna ja Tartu Kaubamajast. 

 

Buduaari ja ETC Kodu naistest koosnev žürii on pead kokku pannud ja ühistele otsustele jõudnud siinsete hõrgutiste seast oma lemmikute leidmisel. 

Peaauhind kuulub retseptile:

"Mustsõstraga karbonaad ja karrimaitseline aedvilja pajaroog", sest juba retsepti lugedes tekkis soov seda kohe ja praegu valmistama hakata. Fotojäädvustus oli samuti väga isuäratav.

Prantsusehõnguline retsept:

auhind läheb eelkõige omapärase maitsekooskõla eest, mis sobivad imehästi kokku, retseptile "Tiigerkrevetid suitsujuustuga".

Lihtsam retsept paelus meid taas nutika serveeringu poolest. Tõeliselt lihtne ja toitev. 

"Hommikuse härja silmad"

Lugejad on oma lemmikule samuti poolehoidu üles näidanud ja võidukaks sai retsept "Kodused kotletid seentega"

Buduaar võtab võitjatega ühendust.

Täname kõiki osavõtjaid oma retseptide jagamise eest!

 

Võistlusgalerii

1 2 3

EVELIINE 76

Kodused kotletid seentega


3.67

Minul on väga lihtne retsept,kuid samas on tegu väga hea kõhutäiega.Kui tuled töölt koju ja kõht tühi siis kodused kotletid on just selline toit mis sobib hästi kiire argipäeva õhtu lõpetuseks.Vaja läheb 500g hakkliha,1 muna,2 purustatud küüslaugu küünt,1 hakitud sibul,minul oli kodus külmkapis seeneletsot ja lisasin siis 5 supilusikat ka seda,maitse/tunde järgi purustatud pipart-soola ja hakklihamaitseainet.Ajada pannil õli kuumaks.Teha hakklihapätsikesed ja küpsetada mõlemalt poolt helepruuniks.Nii lihtne see ongi ja kõhu saab korralikult täis.

Hääletatud 181 korda

Erabisnes

Pannirösti sealiha punase veini kastmega (Bordelaise)


2.91

Selle toidu õnnestumise võtmeks hea paksupõhjaline pann ja olulisemaks maitseks kaste. KASTE sulata pannipõhjal u 25 g võid ja lisa tükeldatud peekoniviilud. Peekon peaks olema suitsutamata ja kauplustes see suure tükina saadav. Lisa sibulaviilud ja 1 tükeldatud porgandi tükeldatud. Prae kuni pruunistumiseni ja sega juurde 3 sl jahu. Las jahu pruunistub veidi ja siis lisa juurde 300 ml veiselihapujongit ja 300 ml punast veini. Lase aeglaselt keema tõusta ja segades keeda kuni see pakseneb. Lisa juurde sool ja värskelt jahvatatud must pipar ja olen lisanud juurde ka vahemere maitseainet. Lase seejärel madalal tulel 1 tund keeda ja vahepeal siis ka segada. Kui valmis siis lase kaste läbi sõela ja kasuta lihatükke näiteks kõrvale pakutava ahjus üleküpsetatud juustukattega kartulipudruga serveerimisel. Valmistan juurde kuumal pannil mõlemalt poolt 3 minutit kuumutatud sealiha. Kui liha on pruunistunud siis maitsestan soola ja piraga ning lasen fooliumis 7-10 minutit lihamahladel liikuda ja lihal järelküpseda.

Hääletatud 159 korda

Erabisnes

Metskits punase veini kastmes


2.90

Sõber jahimees jagas osa oma saagist minuga ja kui esimene katsetus pisut ebaõnnestus siis seekord ei jälginud ma nii väga kindlat retsepti vaid tegin oma maitse järgi. Aega läheb, sest esmalt peab sügavkülmast võetud liha sulama ja siis veel üleöö marineeruma. MARINAAD: tükeldasin sulanud liha väiksemateks tükkideks ja kallasin peale u pool pudelit portveini, juurde 1 sibula tükid, 4 küüslaugu küünt, 1 tšillipipra kauna tükid, 2 sidruni mahl, veidi salveid ja meresoola, purustatud musta pipart. VALMISTAMINE: Noppisin marinaadist välja liha ja praadisin võis kitsetükid pruuniks, lisasin pannile tükeldatud porgandid, šampinjonid. Seejärel lisasin 1 sl jahu ja lasin jahul natuke pruunistuda. Valasin peale pool pudelit punast kuiva veini. Lasin keeda u 20 minutit. Kallasin juurde ka marinaadi vedeliku ja klaas vett. Hautasin madalal tulel veel u 1 tund. Soolasuses timmisin vahepeal maitstes õigeks. Superhea ja juurde tegin vahepeal kartulipüreed ja salatit.

Hääletatud 80 korda

Marialota

Krabikoogid suvikõrvitsaroosidega.


2.90

Krabikoogid suvikõrvitsaroosidega.Krabikoogiks läheb vaja krabinuudleid, valget kala, muna, vähifond, sool, pipar, tee sellest mass ja prae pannil kahelt poolt kuldpruuniks.Suvikõrvitsad lõika koorija abil õhukeseks, säti kaunilt muffinsi vormi, vala peale maitserohelise, muna, koore segu, küpseta ahjus.Kõrvale paku meelepärane salat.

Hääletatud 138 korda

Taive

Kõrvitsasupp kookoskanaga


2.90

Üks maitsvaim kanafilee argipäevaks on just see kookosega marinaad. Kanavarrastele marinaad • 1 spl valget pipart • 2 spl kollast karrit • 1 spl soola• 75 g suhkurt• 400 g kookospiima • 50 g austrikastet • 50 g õli• 1,2 kg jahutatud kanafileed. Lõika kanafillest õhukesed viilud ja aja vardasse.Sega kokku marinaad ja vala lihale.Lase marineeruda vähemalt 1 tund. Ära marinaadi ära viska sest seda läheb tarvis supi maitsestamisel. Seejärel prae pannil kanafilee kenaks pruunikaks. Supp:• 1,5 kg kõrvitsat• 4 küüslauguküünt • 1 sibul• 1 dl kuiva valget veini • 1 dl puljongit • Kanalihavarraste marineerimisleem.*veidi võid, õli, soola, pipart Prae kõrvitsakuubikud, sibil ja küüslauk või ja õli segus pehmeks, lisa vein ja puljong, keeda kaane all u 20 minutit. *Püreeri saumikseri või blenderiga, sega juurde liha jaoks tehtud kookosemarinaad ja lase veelkord keema. Lisa maitseained.

Hääletatud 96 korda

Marialota

Prantsusepärane svipsis liha juurviljadega


2.89

See retsept on pärit Gascogne'ist kus armastatakse maitse täiustamiseks lisada sörts õilsat Prantsuse jooki Armagnaci mis on pärut 17 sajandist. Prae liha, juurviljad, lisa kaste mis on kokku keedetud tüümian, sinep, cayenne'i pipar, sool , või, armagnac ja pärlsibul.

Hääletatud 90 korda

Gurmaahurmaa

Sauce Pėrigueux küülikuroog


2.89

Prantsusmaa Pėrigord piirkond on kuulus oma suurepäraste mustade trühvite poolest. Sauce Pėrigueux kaste on klassikalisest prantsuse köögist lahutamatu. Võta 1-2 musta tühvlit, 200ml kanaleent,1sl võid, 200ml madeirat: Kuumuta pann ja pruunista võis küülik, pane ahju ja lisa vedelik ning juurviljad, mis koosnevad porgandist, juursellerist, sibulast, küüslauguküüntest. Hauta ahjus valmimiseni ja paku kõrvale lillkapsapüreed.

Hääletatud 88 korda

Marialota

Praetud lõhe krevettidega.


2.89

Praetud lõhe krevettidega. Prae lõhe mõlemalt poolt, maitsesta soola ja sidrunipipraga, prae krevetid, suvikõrvits, maitsesta.Külm küüslaugukaste koosneb majonees, hapikoor, küûslauk, kapparid.Kõrvale meelepärane toorsalat.

Hääletatud 122 korda

helenerandalu

Mustsõstraga karbonaad ja karrimaitseline aedvilja pajaroog


2.87

Selle roa jaoks tuleb liha 24 tundi enne küpsetamist marinaadi panna. Sega omavahel kokku rosmariin, sibul, mustsõstar, punane vein ning lisa soola ja pipart. Pressi marjad katki ja asete liha marinaadi. Prae liha marinaadis väiksel kuumusel kuni see on pehme. Pajaroa jaoks vali endale meelepärased külmutatud aedviljad - mina kasutasin brokolit, herneid, lillkapsast ja porgandeid. Hauta aedvilju wok-pannil väiksel kuumusel, lisa 1 karp toorjuustu, maitse järgi karrit, soola, riivitud sidruni koort ja küüslauku. Lase segul umbes 10 minutit podiseda ja ongi valmis. Serveeri koos maitserohelisega - mina kasutasin hakitud peterselli.

Hääletatud 77 korda

chillik

Hommikuse Härja Silmad


2.87

..võistlen kõige lihtsama retsepti kategoorias. Vali suured paprikad, efekti mõttes võiksid nad olla ka erinevat värvi. Lõika nad viiludeks ja pane pannile, keskele löö muna ning prae. Pärast lisa värskelt jahvatatud musta pipart ning rohelist. Ongi valmis!

Hääletatud 130 korda

Tefeldt

Tiigerkrevetid suitsujuustuga


2.85

Kerge, maitsekas ja lihtsalt tehtav ning ülihea hilisõhtu toiduks valge veini kõrvale. Kahekesi söömiseks sellised kogused: 12 toorest tiigerkrevetti, 1 tšillikaun, 1 sidrun, oliivõli, soola, pipart. Salatisse u 250 g suitsujuustu, 1 purk tükeldatud konservananass, u 50 g majoneesi ja kirsstomateid ning rukolat. Krevetid puhastada nii, et jätta pea ja ja sabaosa külge, sest nii on lihtsalt ilusam. Aja pannil oliivõli kuumaks, lisa tükeldatud tšilli ja krevetid, maitsesta soola ja pipraga ja lisa juurde sidrunimahl. Salatisse tükelda suitsujuust kuubikuteks, lisa majonees ja ananassid ning veidi ka ananassi vedelikku ning tomat ja rucola. Bon Apetit!

Hääletatud 93 korda

helenerandalu

Köögivilja pajaroog kanaga ja riis


2.85

Vaja läheb: 400g riisi (mina kasutasin punast) 2 kana rinnafileed 1 klaas musti ube 1 suvikõrvits 1 paprika 1 suur sibul 3 küüslaugu küünt väike kinp peedilehti aedtilli 1 tl mett 5 spl tomatipastat soola ja kuivatatud tšillit Valmistamine: Tükelda suvikõrvits, paprika ja sibul ning hauta suurel pannil koos oliivõliga, maitsesta soolaga. Lisa oad (kuivatatud ubade puhul tuleb arvestada, et enne toidu valmistamist tuleb neid vähemalt 12 tundi leotada ja seejärel tund aega keeta. Võib kasutada ka konserveeritud kidney ube - neid saab koheselt kasutada). Kui aedviljad on pehmed, tükelda peale kanaliha ja peedilehed, lisa tomatipasta. Haki peale aedtill, lisa mesi ning maitsesta tšilli ja soolaga. Pajaroaga samaaegselt keeda riis. Serveerimisel võib soovi korral lisada jalapenot. Minu blogi: http://tervislikudkatsetused.blogspot.com.ee/ (sealt leiate infot ka koostisosade kasulikkuse kohta)

Hääletatud 104 korda

1 2 3
Selleks et lisada, pead olema sisse logitud!