TASUB TEADA! 8 TOIDUAINET, mida kunagi soojendada ei tohiks
Foto: Vida Press

Õhtusöögi soojendamine on suhteliselt tavapärane tegevus. Küll aga tuleks mõelda, milliseid toiduaineid üldse tohib soojendada? Teatud toiduainete soojendamine võib su tervisele väga kahjulik olla ning seda eriti siis, kui neid varasemalt õigel moel hoitud pole. Need kaheksa toiduainet kuuluvad just sellesse nimekirja. 

Seller, spinat ja peet 

Teistkordne kuumutamine võib need muidu tervislikud toiduained mürgiseks muuta. Seetõttu oleks mõistlik need kolm komponenti toidust enne soojendamist eemaldada. 

Seened

Üldiselt tuleks seeni tarbida koheselt, soojendada neid ei tohi, sest sel juhul võid toidumürgituse saada. 

Munad

Selle proteiinipommi soojendamine on samuti halb idee. Pole vahet, kas munad on eelnevalt keedetud või küpsetatud. 

Kartul 

Kartul on toiduaine, mida ei tohi pliidile pikaks perioodiks jahtuma jätta. Samuti ei tohi neid peale seda soojendada. 

Riis 

Soojendatud riisi söömine võib põhjustada tõsist iiveldust ja kõhulahtisust. 

Kana 

Kana soojendamisel tuleb olla kindel, et see on ka keskelt täiesti kuum - nii on risk kõhuprobleemide tekkimiseks väiksem. Kõige kindlam valik oleks aga kana kohe peale valmistamist tarbida. 

mirror.co.uk