RETSEPTISOOVITUS: hommikupuder vahtrasiirupis pirnidega
pilt: Jamie aastaraamat

Jamie aastaraamatus on põhjalikult valitud retseptid, mida tahad ikka ja jälle uuesti proovida. Siit leiad pidusööke erilisteks puhkudeks, aga ka lihtsaid argiroogi, mis aitavad sind igal nädalapäeval. Suppidest ja suupistetest kuni lihahõrgutiste, värskendavate salatite ja taimetoitudeni – siit leiab midagi igale maitsele!

Kõikides Jamie retseptides on ära toodud portsjoni toiteväärtus, nii et tead alati, mida sööd.
See hommikupuder ei vea sind kunagi alt ja ka pisipere rõõmustab, sest röstitud helveste maitse on väga mõnus ja pirnid võid asendada enda lemmikmoosiga.

Hommikupuder vahtrasiirupis pirnidega
Neljale kuni kuuele

• 100 g kaerahelbeid
• 100 g hirsihelbeid
• 100 g odrahelbeid
• 100 g kinoad
• 40 g kõrvitsaseemneid
• 40 g seesamiseemneid
• 2 sl mett
• 800 ml – 1 l mandlipiima
• mandlilaaste, serveerimiseks

Pirnid vahtrasiirupis
• 2 pirni, südamikud eemaldatud, pirnid viilutatud
• 1 sl vahtrasiirupit, lisaks veel veidi

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kaera-, hirsi-, odrahelbed ja kinoa kausis läbi, puista ühtlaselt ahjuplaadile. Rösti ahjus 20 minutit iga 5 minuti tagant plaati kergelt raputades ja kontrollides, et helbed ühtlaselt pruunistuksid. Lase jahtuda ja säilita klaaspurgis kuni hommikusöögi serveerimiseni.

2. Kalla röstitud segu potti, lisa 800 ml mandlipiima ja hauta 10 minutit või kuni helbed on pehmed. Kui eelistad vedelamat putru, lisa veel 200 ml mandlipiima.

3. Kuumuta pirne ja vahtrasiirupit teises potis keskmisel tulel 5 minutit, kuni need on soojad. Serveerimisel säti igale portsule soe pirniviil, nirista peale veidi vahtrasiirupit ja puista mandlilaaste.

Ühe portsjoni toiteväärtus: 589 kcal, 17,5 g rasvu (2,5 g küllastunud rasvhappeid), 19 g valke, 81,6 g süsivesikuid, 23,6 g suhkruid

JAMIE AASTARAAMATUS 365 RETSEPTI! Aastaraamatut saad hinnaga 9,95 € tellida SIIT või osta Buduaari kontorist Põhja pst 21c, Tallinn. Maksta saab ka kaardiga. Saad endale kööki aasta jagu inspiratsiooni - selles 365 retseptist koosnevas trükises on retsepte igaks argi- ja pidupäevaks. TELLIMA!