RETSEPT: TALJESÕBRALIK KÜLMUTATUD kookose-banaanikook
pildid: Teevi

Toidublogija Teevi hindab häid maitseid ning lisaks kookide küpsetamisele katsetab ta vahel ka pisut teistmoodi ideid, mille tulemusena sünnivad veelgi põnevamad toidud ja vahepalad. Külmutatud kookose-banaanikook valmib imelihtsalt ning pakub tõelise maitseelamuse.

Põhi

100 g mandleid
50 g datleid
1 sl kvaliteetset kakaopulbrit
1−2 spl külma vett

Kate

400 ml kookoskoort
2 suuremat banaani
1−2 spl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillikaunapastat
veerandi laimi mahl
1−1,5 dl mustikaid
1−2 sl roosuhkrut
1 spl laimimahla

Tee nii:

Haki datlid ja mandlid peeneks ning sega hulka kakao. Kui mass ei hakka hästi kokku, lisa veidi vett. Suru mass 20 cm koogivormi põhja.
Ava kookoskoore purk (altpoolt) ja vala vedelik välja. Eemalda purgist vaid kookoskooremass ja vahusta seda 5-6 minutit. Püreesta banaanid, lisa laimimahl ja sega ettevaatlikult kookoskoore hulka. Maitsesta suhkru ja vanilliga. Vala segu koogipõhjale. 

Püreesta mustikad suhkru ja laimimahlaga. Tripsuta püreed teelusikaga kookose-banaanikattele. Vea grilltiku või noaotsaga ringikujuliste liigutustega mööda katet, et moodustuks siiruviiruline muster.

Aseta kook 2−3 tunniks sügavkülma, kuni see on kergelt tahenenud.

Retsept pärineb Teevi blogist siin