RETSEPT: SUUS SULAV TURBAKOOK, mis valmib imelihtsalt
pildid: Teevi

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Talvisel ajal maitsevad soojad koogid veel eriti hästi ja mis võiks olla parem kui üks šokolaadine kohupiimakook, mida tuntakse ka nime all "turbakook".

Retsept ise on lihtne ning seda võib valmistada ka koos lastega.

Põhi ja kate:
200 g (3 dl) nisujahu
3 sl kakaopulbrit
100 g rafineerimata roosuhkrut
125 g võid (peaks piisama ka 100 g)
1 muna
soola

Täidis:
300 g vanillikohupiimakreemi
200 g kohupiima (teraline, 5%)
2 muna
0,75 dl rafineerimata roosuhkrut
soola
rosinaid, kuivatatud jõhvikaid või marju (mustikad, vaarikad) 



Sega omavahel sulavõi ja suhkur, lisa kakaopulber, jahu ja muna. Sega tihedaks massiks, jaga kaheks ning vormi tainapätsid, mis mässi kilesse. Pane need külma tahenema vähemalt üheks tunniks, kuna tainast saab riivida.


Eralda täidise jaoks munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased ja suhkur tihedaks vahuks, mikserda juurde kohupiimad (soovi korral lisa juurde ka eelnevalt pestud ja leotatud rosinad). Viimasena lisa ettevaatlikult eelnevalt vahustatud munavalged. 

Võta külmkapist tahenenud tainapätsid. Riivi üks tainapäts küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga koogivormi aluspõhjaks. Kata kohupiimaseguga ning riivi peale teine tainapäts - jälgi, et koogi pind oleks ühtlaselt riivitud seguga kaetud. Kui soovid põhjale lisada marju, siis küpseta põhja eelnevalt 5-10 minutit.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit. Maitseb kõige paremini järgmisel päeval (nagu enamik kohupiimakooke).

Retsept pärineb ampsuka blogist ning sa leiad selle siit