RETSEPT! AHVILEIVAMUFFINID: pealt krõbedad, seest kreemised
pildid: Teevi

Tegu on mõnusalt kreemiste kaneelist pakatavate muffinitega, mille inglisepärane nimi on ahvileivamuffinid ehk banana bread muffins. Kuigi originaalretseptis on suhkrut rohkem, leidis Teevi tervislikuma alternatiivi ning tulemuseks on pealt krõbedad ja seest kreemised saiakesed, mis sulavad suus.

Retsept ise on lihtne ning kindlasti on siinkohal vaja ka muffinipanni või kvaliteetseid muffinivorme. 

Vaja läheb:

Tainas:
3,8 dl nisujahu
1 dl odrajahu
3 spl rafineerimata suhkrut
1 spl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1,2 dl keefirit
0,8 dl piima
50 g sulatatud võid

Kate: 
0,8 dl rafineerimata suhkrut
35 g võid
0,5 dl heledat Muscovado suhkrut
4 tl kaneeli

Glasuur:
1,2 dl tuhksuhkrut
1 spl sidrunimahla
0,5 tl vanillisuhkrut

Tee nii:

Määri muffinipanni augud võiga.

Taina jaoks sega suures kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Vala juurde keefir, piim ja sulatatud või. Sega kas kahvli või kätega õrnalt kokku (ära sega liiga palju, sest siis ei tule kohevad muffinid).

Katte jaoks puista kõrge äärega topsi suhkur. Võta triiki teelusikatäis tainast korraga, vormi see lusika peal pallikeseks ning kukuta topsi. Keeruta pallikest suhkru sees seni, kui tainapall on suhkruga ühtlaselt kattunud. Tõsta pallike ühte muffinivormipessa. Korda seda protseduuri seni, kuni kogu tainas on otsas. Ühte auku peaks saama 6 pallikest. Kui mõni pallike jääb üle, siis lisa need olemasolevatele.

Sulata või ning vispelda juurde Muscovado ja kaneel. Vala igale muffinile umbes veerand supilusikatäit või-suhkrusegu.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 18−19 minutit kuldpruuniks. Lase 5 minutit jahtuda, enne kui muffinid vormist eemaldad.

Glasuuriks sega kokku tuhksuhkur, sidrunimahl ja vanill. Vala segu kas teelusika abil või pritskotiga muffinitele. Peale võib puistata röstitud mandleid või mooniseemneid, pähkleid.

Retsepti leiab Ampsuka blogist siin