PARIMAD PÜHADEROAD vol7: Klassikaline röstitud hanerinnafilee
Foto: www.linnuliha.ee Ragne Värk

Jätkame oma lemmikute peolauale oodatud roogade retseptide jagamist, mis jäid meile silma Rannamõisa Linnuliha rikkalikust valikust. Pöörame pilgud taas linnukestele ja seekord soovime oma pühadelauda rikastada mahlase hanepraega. Retsepti autor Ragne Värk annab meile ka juhtnöörid, kuidas praad kõige paremini õnnestub. 

Maitsva ja mahlase hanerinnafilee valmistamine ei ole üldse keeruline. Kui oskate valmistada pardirinnafileed, siis teadke, et hanefilee valmistamine toimib sarnaselt. Erinevus seisneb vaid fileede suuruses. Hanefilee on oluliselt suurem ning kaalub u 500 g, mistõttu vajab see pisut kauem küpsemist. Lõpptulemusena peab filee jääma seest kergelt roosakas (nagu pardirindki). Kõige lihtsama ja puhtama maitse saate, kui maitsestate hanerinnafilee lihtsalt soola ja pipraga. Alljärgnevalt lisasime juurde veel pisut jahvatatud köömneid, mis kerge maitsevimka sisse viskavad. Kõrvale pakkuge oma lemmiklisandeid ja kastet. Siinkohal jagame üht lihtsat peedi-sidrunikastme retsepti, mida on hea serveerimisel kasutada väheses koguses.

KLASSIKALINE RÖSTITUD HANERINNAFILEE

1 Rannamõisa jahutatud hanerinnafilee
1 tl köömneid
soola, pipart

Peedi-sidrunikaste:

poole sidruni pressitud mahla
1-2 sl mett
2 sl peedimahla riivitud peedist
väike sorts sojakastet

Tee hanefilee nahale sisselõiked (ilma liha kahjustamata) ühtepidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik. Pane filee, nahaga allpool, külmale pannile ning aseta koos panniga pliidile keskmisele kuumusele. Küpseta 3-4 minutit, kuni nahk on juba kergelt kuldpruun. Kuna praadimise ajal eraldub pannile rohkelt hanerasva, siis vala küpsemise vahepeal paar korda üleliigne rasv ära, et filee rasvas hauduma ei hakkaks. Küpsemise ajal maitsesta filee pealt ka soola, pipra ja uhmris peenestatud köömnetega.

Seejärel pane filee ahjuvormi nahaga pool üleval, raputa peale pisut soola ning küpseta ahjus 180 kraadi juures u 12-14 minutit. Seejärel lase lihal rahuneda u 7 minutit ning lõika siis filee meelepärasteks tükkideks.

Kastme valmistamiseks pane kõik ained kaussi ning kuumuta pliidil, kuni mesi on sulanud. Timmi vajadusel lõppmaitset endale sobivaks. Serveeri koos hanefileega.

Leia veel hõrke haneliharetsepte Rannamõisa Linnuliha kodulehelt SIIT.

Kõige rikkalikum valik Rannamõisa lihasid on Maximates ja Prismades.