PARIMAD PÜHADEROAD vol6: Õllega hautatud küülik
Foto: www.linnuliha.ee Ragne Värk

Kuni jõuludeni jagame siin KÖÖK rubriigis Rannamõisa Linnuliha lahkel loal isuäratavate pidulauaroogade retsepte, mille autoriteks on parimast toorainest, headest maitsetest ja mõnusast kokkamistegevusest lugu pidavad gurmeehinged. Oleme endiselt küülikuliha lainel ning seekordse hõrgu küülikuprae retsepti ja toidupildi autoriks on mitme toiduraamatu autor ja toidublogija Ragne Värk, kes on oma roa eessõnaks lausunud:

"See retsept sai alguse sellest, et õllesaia valmistamise järel jäi pudelisse arvestatav kogus õlut. Seesama õlu saigi selle retsepti üheks komponendiks. Lihtsalt valmiv küülik jääb lõpptulemusena pehme ja mahlane. Sobib suurepäraselt serveerimiseks riisi või värske salatiga. Hautamisleemest saab suurepärase kastme!"

ÕLLEGA HAUTATUD KÜÜLIK

Neljale

Valmistamisaeg: ettevalmistuseks 15 min + hautamiseks 1 tund 30 min

Raskusaste: lihtne

Parim aeg söömiseks: kohe, aga liha maitseb suurepäraselt ka külmana

Lisainfo: Kasuta köögiviljapuljongit!

1 Rannamõisa jahutatud küüliku esi- ja tagaosad
jahu, soola, õli
u 1,5 dl puljongit
2 sl ketšupit
2 tl palsamiäädikat
1 sl mett
värsket tilli (koos vartega)
u 3 dl heledat õlut

Maitsesta jahu soolaga ning paneeri küülikutükid selles. Kuumuta pannil tubli kogus õli ning pruunista paneeritud küülikutükid igast küljest kuldseks. Seejärel lisa puljong, ketšup, palsamiäädikas ja mesi. Torka liha vahele ka värske till koos vartega. Seejärel vala juurde õlu – nii palju, et see peaaegu küülikutükke kataks. Seejärel hauta pliidil (pooleldi kaanega kaetult) umbes 1 tund ja 30 minutit. Serveeri.

Olen Ragne – toidublogija, mitme kokaraamatu autor ja üldiselt suur kokkamishuviline. Minu retseptide saladuseks ei ole miskit muud kui värske ja kvaliteetne tooraine. Siit blogist leiad maitsvaid ja tervislikke toite, mis valmivad lihtsalt ja kiirelt.

Leia veel küülikuretsepte Rannamõisa Linnuliha kodulehelt ning vaata, millised olid meie eelnevad lemmikretseptid kanast ja pardist