MILLISED ROSINAD on tervisele kõige kasulikumad?
pilt: Vida Press

Rosinate näol on tegu kuivatatud viinamarjadega, mis sisaldavad ohtralt vitamiine ja mineraalaineid, mida organism igapäevaselt normaalseks funktsioneerimiseks vajab. Tegu on igati tervisliku vahepalaga, mida võivad süüa nii väikesed kui ka suured, ent millised rosinad on tervisele kõige kasulikumad?

Poes on enamasti müügil heledad ja tumedad rosinad ning paljud ilmselt arvavad, et tegu on vastavalt kas punaste või valgete viinamarjade kuivatamise teel saadud produktiga, ent päris nii see siiski ei ole.

Nimelt pärinevad nii tumedad kui ka heledad viinamarjad täpselt ühest ja samast sordist ning värvuse erinevus tuleneb kuivatamise meetodist.

Üldiselt on nii kuldsed kui ka tumedad rosinad organismile ühtmoodi kasulikud, ent väike erinevus tervislikust aspektist vaadates siiski on! Kui tumedad rosinad kuivatatakse täielikult päikese käes, siis kuldsed rosinad saavad ka pisut töötlust ehk siis neid kuivatatakse ahjus ning lisatakse väävlit, et kuldne värvus säiliks.

Sel põhjusel tasuks ehk pigem eelistada tumedaid rosinaid. Kui aga rääkida vitamiinidest ja mineraalainetest, siis mõlemad rosinad sisaldavad märkimisväärses koguses A-, B- ja C-vitamiini ja naatriumi, mis moodustavad igati väärtusliku toitainetekoosluse. 

Erinevad uuringud on näidanud, et peotäis rosinaid päevas ennetab südamehaiguste teket ning mõjub hästi nii maksale, südamele kui ka vereringele.

Allikas: mindbodygreen