GALERII: LA TABLA esitles staaridele latiinolikke jõuluroogasid
pildid: Helen Marts

Kuigi pealinna söögikohtades jõulutoite veel ei pakuta, käib restoranide tagaruumides kibe jõulutoitude ettevalmistamine ja testimine. Eesti ainuke Ladina-Ameerika restoran La Tabla kutsus reedel, 28. oktoobril hea toidu sõbrad oma jõulumenüü peaproovile.

 

Teiste seas olid põnevaid sööke mekkimas bravuuritar Anu Saagim, meigikunstnik Reet Härmat, raadiohääled Rauno Märks, Allan Roosileht ja Piret Laos, muusikud Merlyn Uusküla, Helen Adamson ja Tomi Rahula abikaasa Anniga, stilist Ženja Fokin, treener Riina Suhhotskaja, hobikokk Kati Toots ning Hiina meditsiini spetsialist Rene Bürkland.

”Kuna paljud meie igapäevased toiduained nagu näiteks tomat, kõrvits, šokolaad, kinoa ja mais on eurooplaste toidulauale jõudnud just Lõuna-Ameerikast, siis latiinode moodsa köögi toidud on ühtaegu tuttavad, aga maitselt ja valmistamisviisilt selgelt teistmoodi”, kommenteeris restorani peakokk Mihkel Kalbus.  

Külalistele pakuti tervituseks värskendavat kurgi-laimikokteili või Peruu rahvuskokteili Pisco Sour. Eelroaks pakuti sinise maisi jahust valmistatud taco't, mis oli serveeritud rebitud sealiha, vürtsika hapukapsa ja marineeritud kõrvitsa-sinepisalsaga. Pearoaks serveeriti hõrku pardikoiva confit’d seeneorsoto, porgandi-fenkolikreemi ja ancho-tšillipipra-portveinikastmega. Magustoiduks oli muskaatkõrvitsa-kinoa jõulupuding karamelliseeritud mandariinide, buñuelo ja vanillikastmega.

Latiinolikud jõulutoidud jõuavad La Tabla menüüsse detsembrist. Restoran asub Tallinnas Telliskivi 60. 

Vaata pilte galeriist.